facebook noscript image
 

Τι είναι τα macros και πώς θα σε οδηγήσουν στη νίκη;

Τι είναι τα macros και πώς θα σε οδηγήσουν στη νίκη;

Μακροεντολές ή macros εν συντομία. Η λέξη στο όνομα της οποίας πίνουν νερό όλοι οι επαγγελματίες gamers. Ένα από τα μεγαλύτερα «μυστικά» στον κόσμο του gaming και παράλληλα το διαβατήριο για επιδόσεις που υπό κανονικές συνθήκες μοιάζουν… εξωγήινες. Τι είναι ακριβώς και πώς θα ωφελήσουν στο gameplay σου;

Τι είναι τα macros;

Μία μακροεντολή είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομά της: μία μεγάλη σε έκταση εντολή ή αν προτιμάς, μία σειρά εντολών. Πρόκειται στην ουσία για μια αλληλουχία εντολών πληκτρολόγησης η οποία όμως γίνεται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν για παράδειγμα θες να εκτελέσεις ένα combo σε ένα fighting game, θα μπορούσες θεωρητικά να προγραμματίσεις τα πλήκτρα που χρειάζεται να πατήσεις σε μία μακροεντολή. Έτσι, πατώντας αντ’ αυτών το πλήκτρο της τελευταίας, θα εκτελέσεις την κίνηση άκοπα και με απόλυτη ακρίβεια.

Γιατί macros;

Σε αυτή την τελευταία πρόταση συνοψίζεται και το μεγάλο πλεονέκτημα των macros: χρόνος και ακρίβεια.

Όσο γρήγορα κι αν πληκτρολογείς, ακόμα κι αν είσαι πλήρως εξοικειωμένος με τη διάταξη του πληκτρολογίου σου και τα χέρια σου «χορεύουν» επάνω στα πλήκτρα του, θα χρειαστείς αρκετά δευτερόλεπτα προκειμένου να εκτελέσεις πολύπλοκες κινήσεις. Ακόμα κι αν δε μιλάμε για τίτλο τύπου Mortal Kombat ή Street Fighter αλλά για ένα παιχνίδι στρατηγικής, από Age of Empires μέχρι Civilization, να είσαι σίγουρος ότι σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να κάνεις τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά οπότε η εξοικονόμηση χρόνου με τα κατάλληλα macros είναι δεδομένη.

Ως προς την ακρίβεια τώρα, δε χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση, έτσι δεν είναι; Τα «χτυπήματά» σου θα έχουν πάντα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ενώ θα πάψεις να ανησυχείς και για τυχόν σφάλματα -που εν τέλει ενδεχομένως να καταστρέψουν το παιχνίδι σου, αν το λάθος πλήκτρο για παράδειγμα ενεργοποιεί κάποια άλλη, μία επιθυμητή εντολή. Ιδίως δε όταν το παιχνίδι δυσκολεύει και εσύ πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου σε συγκεκριμένα στοιχεία, οι μακροεντολές θα σου επιτρέψουν να ξεμπερδεύεις με επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες πλήκτρων χωρίς πρόβλημα (σημείωσε ότι στα macros ρυθμίζεις ακόμα και την καθυστέρηση στις εντολές).

Πώς θα τα καταφέρεις;

Αν τα παραπάνω δε σε αφήνουν αδιάφορο, τότε συνέχισε να διαβάζεις! Η γκάμα της ZeroGround, βλέπεις, περιλαμβάνει πέντε μοντέλα gaming πληκτρολογίων που υποστηρίζουν μακροεντολές. Ο προγραμματισμός και η διαχείρισή τους μάλιστα γίνονται πανεύκολα μέσα από το συνοδευτικό λογισμικό που θα κατεβάσεις από τις σελίδες τους. Όσο για το ποια είναι αυτά;

Το Sakimo έρχεται με μπλε μηχανικούς διακόπτες Outemu, λειτουργία anti-ghosting και RGB φωτισμό με Breathing mode, σε ένα επιβλητικό μαύρο χρώμα που θα του επιτρέψει να ταιριάξει τέλεια με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου. Το δε Satomi «φοράει» κόκκινους διακόπτες Outemu και πέραν του RGB φωτισμού στα πλήκτρα, διαθέτει φωτιζόμενο περίβλημα για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Περνώντας στα νέα πληκτρολόγια ZeroGround, το Naito είναι εκείνο που ξεχωρίζει χάρη στο σώμα αλουμινίου που του χαρίζει μία πραγματικά premium αίσθηση στην αφή. Οι δε καφέ οπτικοί μηχανικοί διακόπτες Outemu κάνουν τη διαφορά. Taigen 3.0 και Tonado είναι εξοπλισμένα με κόκκινους διακόπτες Outemu και anti-ghosting, προκειμένου να καλύψουν τα «θέλω» ακόμα και των πλέον απαιτητικών.

Κάνε level up στο gameplay σου

Οι μακροεντολές είναι σε θέση να αλλάξουν επίπεδο στο παιχνίδι σου, κάνοντάς το πιο αποδοτικό αλλά και πιο ξεκούραστο. Αφιέρωσε στη δημιουργία τους τον χρόνο που χρειάζεται και απόλαυσε τα πλεονεκτήματά τους με κάθε σου χτύπημα.