facebook noscript image
 

Οδηγός αγοράς mousemat

Οδηγός αγοράς mousemat

Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η ανάγκη για mousemat ή mousepad (και οι δύο λέξεις έχουν την ίδια σημασία και αφορούν πρακτικά το ίδιο αξεσουάρ) είναι πλέον ξεπερασμένη. Με τα σημερινά ποντίκια να έχουν αφήσει πίσω τους τις μπάλες από καουτσούκ και να δουλεύουν ικανοποιητικά σε πλήθος επιφανειών, το mousepad είναι ίσως το τελευταίο που θα σκεφτεί κανείς αγοράζοντας ένα νέο σύστημα.

Είναι όμως έτσι η κατάσταση στην πραγματικότητα;

Την απάντηση στην ερώτηση αυτή τη δώσαμε ήδη: «δουλεύουν ικανοποιητικά» γράψαμε μερικές γραμμές πιο πάνω και η αλήθεια είναι πως έτσι έχουν τα πράγματα. Τα περισσότερα ποντίκια θα ανταποκριθούν σε γενικές γραμμές είτε βρίσκονται επάνω στο ξύλινο γραφείο, είτε επάνω σε έναν φάκελο, είτε ακόμα και στο πόδι σου! Ορισμένα μοντέλα θα δυσκολευτούν αλλά θα τα βγάλουν κουτσά-στραβά πέρα ενώ λειτουργούν μέχρι και σε γυαλί.

Σε καταστάσεις σαν και τις προαναφερθείσες ο μέσος χρήστης θα κάνει εύκολα ή δύσκολα τη δουλειά του. Όταν όμως η κουβέντα πάει στο gaming, τότε το πράγμα αλλάζει. Ο παίκτης έχει απαιτήσεις από τον εξοπλισμό του: η νίκη απέχει από την ήττα χιλιοστά του δευτερολέπτου και ως εκ τούτου θέλει –απολύτως λογικά- να εκμεταλλεύεται όλα τα όπλα που βρίσκονται στη διάθεσή του.

Το ποντίκι του εξελίσσεται σε προέκταση του χεριού του. Το μυαλό του λειτουργεί με βάση την ανάλυση του ποντικιού, η καρδιά του χτυπά στον ρυθμό των DPI. Και η παραμικρή αστοχία εξ αιτίας της επιφάνειας στην οποία κινείται το ποντίκι, μπορεί να κοστίσει και ο παίκτης που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να αποφεύγει τέτοια λάθη. Ένα mousemat εξασφαλίζει πως η κίνηση του ποντικιού θα είναι ό,τι και να γίνει απόλυτα ομαλή και προβλέψιμη για τον παίκτη, επιτρέποντάς του να εστιάσει εκεί που πρέπει –στο παιχνίδι του.

Πέραν του gaming, κάνοντας χρήση ενός mousemat στην καθημερινότητά σου, θα δεις σε βάθος χρόνου πως ο χειρισμός του ποντικιού σου θα γίνει πιο άνετος και βολικός, απαιτώντας λιγότερη προσπάθεια από πλευράς σου. Με την κίνηση του ποντικιού να είναι ομαλότερη, χωρίς επιπλέον αντίσταση και άλλες απώλειες, το χέρι σου θα είναι πιο ξεκούραστο στο τέλος της κάθε ημέρας –και αντιλαμβάνεσαι πόσο πολύ χρησιμοποιείς το ποντίκι…

Τι θα προσέξεις

Πριν την αγορά σου, λάβε υπ’ όψιν σου τα εξής:

  • Φρόντισε να πάρεις όσο πιο μεγάλο mousemat σου επιτρέπει το γραφείο σου, αφού έτσι θα χαρίσεις στον εαυτό σου μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.
  • Το mousemat που θα επιλέξεις, καλό θα ήταν να έχει ραφές στα άκρα του προκειμένου να αντέξει στη φθορά του χρόνου.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για το mousemat σου, είναι να διαθέτει αντιολισθητική βάση ώστε να παραμένει σταθερό ενώ το χρησιμοποιείς.
  • Προτίμησε mousemat που να αποδίδει εξίσου καλά με όλους τους τύπους αισθητήρων, ώστε να μη χρειαστεί να το αλλάξεις σε περίπτωση αγοράς νέου ποντικιού.
  • Απόφυγε τα mousemats με μεγάλο προφίλ –όσο πιο χοντρό, τόσο πιο άβολο. Μέχρι 4-4,5 mm είναι μια χαρά.

Τώρα που γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα ενός mousemat και παράλληλα ξέρεις τι να προσέξεις κατά την αγορά του, δες τις προτάσεις σε mousemats της ZeroGround και επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!