facebook noscript image
 
Διάλεξε γλώσσα:

Φθηνά video games: υπάρχουν και πού θα τα βρεις;

Φθηνά video games: υπάρχουν και πού θα τα βρεις;

Καλώς ή κακώς, δεν έχουν όλοι τα χρήματα για να αγοράζουν κάθε τίτλο που τους ενδιαφέρει την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Ευτυχώς για όλους μας, το gaming μπορεί να γίνει αρκετά προσιτό οικονομικά, φτάνει τουλάχιστον να το προσεγγίσει κανείς με τον κατάλληλο τρόπο. Με τη σωστή έρευνα αγοράς άλλωστε, θα βρει τον τρόπο να παίξει εκπληκτικά παιχνίδια σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή ή ακόμα και εντελώς δωρεάν! Όσο για το πού θα τα βρει; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις!

Xbox Game Pass

Ο ευκολότερος και πλέον αποδοτικός τρόπος είναι το Game Pass της Microsoft. Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία που διατίθεται στους κατόχους Xbox και PC, προσφέροντάς τους έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου τη δυνατότητα να παίζουν τους τίτλους που περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη της. Στην τελευταία συναντάμε όλα τα παιχνίδια στούντιο της Microsoft -και μάλιστα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους- καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό τίτλων τρίτων εταιρειών.

Η συνδρομή στοιχίζει περί τα 9,90€/μήνα σε PC ή κονσόλα (12,99€/μήνα το Ultimate πακέτο που καλύπτει και τις δύο πλατφόρμες) και «ξεκλειδώνει» παιχνίδια όπως τα Destiny 2, Battlefield V, Halo Infinite, Microsoft Flight Simulator, DOOM Eternal, Desperados III, Hades, DiRT 5, Yakuza: Like a Dragon, Gears 5 κ.α. Σημείωσε ότι τα πακέτα για PC και Ultimate δίνουν και πρόσβαση στο EA Play. Μην το σκέφτεσαι: πουθενά δε θα βρεις περισσότερο περιεχόμενο με ένα δεκάρικο τον μήνα!

Epic Games Store

Η Epic προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να σπάσει το μονοπώλιο του Steam στην αγορά των PC. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να προσεγγίσει τους παίκτες, είναι η εβδομαδιαίες προσφορές δωρεάν παιχνιδιών. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να τα κατεβάσεις από το Epic Games Store (γίνεσαι μέλος δωρεάν). Μένουν στον λογαριασμό σου για πάντα και δεν απαιτείται συνδρομή για να τα παίξεις.

Η λίστα των τίτλων που έχουν προσφερθεί κατά καιρούς δωρεάν μέσα από το Epic Games Store είναι μακρά και ενδιαφέρουσα. Σκέψου ότι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα RAGE 2, Frostpunk. Alien: Isolation, Metro: Last Light – Redux, Jurassic World Evolution, Overcooked! 2, Control, The Escapists, Nioh: The Complete Edition, Yooka-Laylee και A Plague Tale: Innocence. Όχι κι άσχημα για τσάμπα προσθήκες, έτσι;

Xbox LIVE Gold/PS Plus

Ένας τρόπος για να έχεις εξασφαλισμένα δωρεάν παιχνίδια σε μηνιαία βάση, είναι μέσω συνδρομής στα δίκτυα των Microsoft και Sony. Τα μέλη των Xbox LIVE Gold και PS Plus αντίστοιχα, βλέπεις, έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν συγκεκριμένα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα. Αυτά προστίθενται στη συλλογή τους και είναι διαθέσιμα για όσο αυτή είναι ενεργή (το μειονέκτημα εδώ είναι πως αν δεν προλάβεις και δεν προσθέσεις ένα παιχνίδι στη βιβλιοθήκη σου, έχασες την ευκαιρία για πάντα). Η ποιότητα των τίτλων τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται -ιδίως στην υπηρεσία της Microsoft- ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα ωραίο εξτραδάκι (η συνδρομή χρειάζεται έτσι κι αλλιώς αν παίζεις online).

Free weeks/weekends

Πολλά καταστήματα θέλοντας να επιτρέψουν στους παίκτες να ζήσουν την εμπειρία συγκεκριμένων τίτλων, προχωρούν στη δωρεάν διάθεσή τους για συγκεκριμένο αριθμό ημερών ή ωρών. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα είσαι σε θέση να κατεβάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι και να το παίξεις μέχρι το τέλος της προθεσμίας χωρίς καμία χρέωση. Στη συνέχεια βέβαια αυτό θα κλειδωθεί και εσύ θα πρέπει να πληρώσεις την τιμή του (σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρεται και μια μικρή έκπτωση) για να συνεχίσεις το gameplay. Ακόμα κι έτσι όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε τίτλους που σε ενδιαφέρουν χωρίς το παραμικρό κόστος!

Games with Prime

Αν διαθέτεις συνδρομή Amazon Prime, τότε μπορείς να την εκμεταλλευτείς για να κατεβάσεις δωρεάν παιχνίδια μέσω της υπηρεσίας Games with Prime του Twitch. Θα χρειαστεί να τα προλάβεις όσο διατίθενται (η λίστα ανανεώνεται κάθε μήνα) ώστε να τα προσθέσεις στον λογαριασμό σου, ενώ θα τα κατεβάσεις μέσω της εφαρμογής Amazon Games App (διατίθεται μόνο για Windows επί του παρόντος).
Όσο για τα παιχνίδια που έχουν προσφερθεί ως τώρα, σε αυτά συναντάμε αρκετά «διαμαντάκια» όπως για παράδειγμα το Sam and Max Hit the Road, το Secret Files: Tunguska, το Indiana Jones and the Fate of Atlantis, το Battlefield V (μέσω Origin), το Secret of Monkey Island: Special Edition και το The Escapists. Τα περισσότερα είναι adventures προηγούμενων ετών, όμως δεν παύουν να είναι εξαιρετικές περιπτώσεις (και δωρεάν, εφ’ όσον διαθέτεις έτσι κι αλλιώς συνδρομή Amazon Prime).

Humble Bundle

Τα πακέτα του Humble Bundle αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αφού από τη μία θα σου επιτρέψουν να κάνεις δικούς σου τίτλους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και από την άλλη θα βοηθήσεις επιλεγμένα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς ή τους ίδιους τους δημιουργούς απ’ ευθείας. Στα περισσότερα πακέτα έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις ό,τι ποσό θεωρείς εσύ σωστό -ή τέλος πάντων μπορεί να αντέξει η τσέπη σου- ενώ υπάρχει και μηνιαία συνδρομή με 10€/μήνα χάρη στην οποία θα έχεις σταθερή… ροή τίτλων στη συλλογή σου.

Εκπτώσεις Steam/GOG/PS Store/Microsoft Store

Πέραν των παραπάνω όμως, καλό είναι να έχεις τον νου σου και στα μεγάλα καταστήματα στην εκάστοτε πλατφόρμα. Steam και GOG (στα PC), Microsoft Store (σε PC και Xbox) και PS Store (στο PlayStation) έχουν εκπτώσεις και προσφορές σχεδόν σε σταθερή βάση. Όταν μάλιστα υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, Black Friday κλπ) τότε… ξεσαλώνουν!

Εκμεταλλεύσου τη λειτουργία wish list και πρόσθεσε στη λίστα σου όλους εκείνους τους τίτλους που θα ήθελες κάποια στιγμή να παίξεις. Τα ίδια τα καταστήματα θα φροντίσουν να σε ενημερώσουν μέσω αυτοματοποιημένων μηνυμάτων όταν κάποιος από αυτούς προσφέρεται σε καλύτερη τιμή. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύεις τη συλλογή σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα χωρίς να ξεπενταριαστείς.